Om forfatteren

Tina Ibsen

Astrofysiker og professionel formidler af astronomi og rumfart

Tina Ibsen er uddannet astrofysiker fra Niels Bohr Instituttet, Københavns Universitet og har været en del af det europæiske forskningsprojekt COMESEP, hvor hun særligt har kigget på solstormes bevægelse gennem solsystemet.
Fra 2013 til 2019 var hun ansat på Tycho Brahe Planetarium som leder for videnskab og formidlingsafdelingen.Tina har altid været fascineret af rummet og synes, at det er fantastisk, at man i astronomien kan stille de store spørgsmål.
Hvor kommer vi fra? Hvad vil der ske med universet i fremtiden? Og findes der andre ligesom os derude?

Astronomer finder intet nyt i galakse

Efter ikke at have fundet noget som helst nyt i M82-galaksen kan astronomer nu sige meget mere om, hvordan en supernova, der dukkede op tidligere på året, ikke er skabt. Og dermed hvordan den så ér skabt.

Her ses galaksen M82 i røntgenstråling. Billedet er lavet af observationer fra Chandra-teleskopet. Efter at have sammenlignet billeder af M82, før og efter en supernovaeksplosion, fandt astronomerne ikke nogen forskel. (Foto: NASA/CXC/SAO/R.Margutti et al)

Annonce:

\ Fra arkivet

Det bedste fra arkivet

Gå på opdagelse i mere end 35.000 artikler.

Søg i arkivet

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts