Om forfatteren

Sybille Hildebrandt

Journalist

Ansat som journalist på videnskab.dk april 2008 - april 2013. Cand. scient. i fysik og astronomi 1997, Den Journalistiske Tillæggsuddanelse fra DJH 1995.Inden jeg kom på videnskab.dk i april 2008 arbejdede jeg som redaktionssekretær på Ingeniøren, og før det på Illustreret Videnskab, hvor jeg har været en længere årrække. Mit første job efter endt udddannelse var som konsulent for UNI-C i Århus.Mine primære fokusområder:Forskningspolitik (Undervisning, H-index. peer review, bibliometri, forskningsmetoder, didaktik). Naturvidenskab (Klima, astronomi, rumfart, teknologi, it, kemi, fysik, biologi og geologi.)Medicin (Lægemiddelforskning, sygdomme, sundhed, behandling)Jeg kan dog også finde på at skrive artikler inden for humaniora, typisk inden for områderne arkæologi, historie, musik, psykologi og antropologi.Se Videnskab.dks redaktion

Antistof fastholdt i 16 minutter

En international forskergruppe på CERN, med en dansk fysiker i spidsen, har som de første i verden holdt antibrintatomer i et jerngreb i godt et kvarter – dermed har fysikerne nu tid nok til at granske, hvad antibrint egentlig er.

Antiatomerne er fanget i en magnetisk fælde. Fælden er cylindrisk og dens "vægge", som er vist med lyse farver, består af et stærkt magnetfelt, som skabes af superledende magneter. Inden i fælden er der vacuum, og magnetfeltet sørger for, at antiatomerne ikke kan bevæge sig ud til vacuumbeholderens sider, hvor de vil blive tilintetgjort i kontakten med almindeligt stof.

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts