KORT NYT FRA DANSKE UNIVERSITETER:
Ny nordisk mad-bølgen udspringer af grønlandsk madkultur, skriver Syddansk Universitet i en pressemeddelelse.
Ifølge pressemeddelelsen er fremkomsten af ny nordisk mad er et eksempel på, hvordan et nyt marked opstår af et kulturmøde mellem gastronomiske tendenser og en traditionel madkultur.
»Grønlands madkultur bygger traditionelt på en ’fra vandet op på tallerkenen-filosofi’, og vi ved, at den har inspireret Claus Meyer og andre bag den nye nordiske madkultur til at kigge på andre måder, hvorpå principperne kan anvendes til en gastronomi, der afspejler den direkte adgang fra den omgivende natur og den sæsonbetonethed, det også indebærer at bruge råvarer direkte fra naturen,« fortæller professor Søren Askegaard i pressemeddelelsen fra Syddansk Universitet.
Det er dog ikke kun danskerne, som har ladet sig inspirere af Grønland – kulturmødet har også udvidet grønlændernes gastronomiske horisont, skriver Syddansk Universitet i pressemeddelelsen.
»I Grønland er opstået et nyt marked, den såkaldte nye grønlandske madkultur, og i den proces er der en række vigtige agenter. Der er først og fremmest nogle grønlandske køkkenchefer med direkte forbindelser til Claus Meyer og andre kokke i Danmark, men der er også nogle politikere, som slår meget på et ’køb og spis grønlandsk’-princip,« siger Søren Askegaard i pressemeddelelsen.
Læs også:
Arne Astrup fortæller halv sandhed om Ny Nordisk Hverdagsmad
Ny Nordisk Hverdagsmad er kun lige så sund som al anden sund mad
Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
lb