En vims krabat på størrelse med en Labrador – dog med en lang hals og lang hale – kan være verdens tidligst kendte dinosaur.
Forskere ved University of Washington har netop analyseret forstenede knogler fundet i Tanzania helt tilbage i 1930’erne. Det viste sig, at der var tale om en hidtil ukendt dinosaurus, der skubber de første kendte dinoer endnu længere tilbage i tiden med 10 til 15 millioner år, skriver livescience.com.
Nyasasaurus parringtoni – som dyret bliver kaldt – var 2 til 3 meter langt og 1 meter højt. Det vejede sandsynligvis mellem 20 og 60 kilo.
»Hvis den nyopdagede Nyasasaurus parringtoni ikke er historiens tidligste dinosaur, så er den i hvert fald det tættest beslægtede individ, vi har fundet indtil videre,« siger den ledende forsker på projektet, biolog og postdoc ved University of Washington, Sterling Nesbittved .
Dinoen levede for mellem 240 og 245 millioner år siden. Dengang hang Jordens kontinenter stadig sammen som landmasserne Pangaea. Tanzania lå på det tidspunkt i den sydlige ende af Pangaea, der også omfattede Afrika, Sydamerika, Antarktis og Australien.
Resultaterne er offentliggjort online 5. december i tidsskriftet Biology Letters.
LÆS OGSÅ: Dinoer lærte at flyve ved at hoppe fra træ til træ