Motion sætter gang i et væld af gener, som styrker vores stofskifte i fedtdepoterne, hvilket igen øger vores glukosetolerance og afbøder virkningen af en fed kost. Det viser et nyt studie fra the Joslin Diabetes Center i Boston, ifølge Medpagetoday.com.
I studiet viste genanalyser en stor ændring i udtrykket af en særlig type gener blandt 10 sunde mænd, som havde dyrket kraftig motion i tre måneder i omkring en time om dagen, fem dage om ugen.
Lignende resultater blev fundet i mus, som viste markante ændringer i helt op mod 18.000 gener sammenlignet med en musekontrolgruppe, rapporterede forskergruppen på the American Diabetes Association meeting.
De mekanismer, som blev påvirket hos såvel mus som mennesker, inkluderede stofskiftet, mitokondriernes biogenese, oxidant stress og -signalering og transport over cellemembraner.
»Det meste forskning har fokuseret på, hvordan træning påvirker skelettet og musklerne,« udtalte ph.d. Laurie Goodyear, som blandt andet stod bag studiet, på pressemødet. »Vi tror på, at ændringerne i musklerne er vigtige for, hvad der sker i blodets glukoseniveauer. Men træning påvirker ikke kun musklerne, det påvirker ikke kun hjertet, det påvirker formentlig alle fibre i kroppen.«
Resultaterne er endnu ikke publicerede og må derfor betragtes som foreløbige.
Læs også: Motion gør dig mere sund end et vægttab