Om forfatteren

Fabiola Gianotti

Partikelfysiker, generaldirektør for CERN

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Viden for videns skyld er det vigtigste, vi har

BOGUDDRAG: Grundforskning anses ofte for at være en luksus, men i praksis er det det mest værdifulde, vi har. Grundforskningen understøtter innovation helt fra den simple udnyttelse af ild til de moderne teknologier, vi har brug for til at skabe en bæredygtig fremtid til alles bedste. Det skriver generaldirektøren for CERN, Fabiola Gianotti, i dette uddrag fra bogen '17 Big Bets For A Better World'.

Grundforskning viden nyttig vigtig menneskeheden

Grundforskningens ambitiøse mål kræver udvikling, konstruktion og brug af komplicerede hightech-instrumenter, der udfordrer industrien og presser den til at rykke teknologiens grænser. Den type opfindelser i grundforskningens navn finder jævnligt vej til resten af samfundet. Dermed har grundforskning en stærk og positiv effekt på menneskers liv over hele Jorden. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts