Om forfatteren

Trine Bilde

professor, Institut for Bioscience - Genetik, økologi og evolution, Aarhus Universitet

Trine Bilde er uddannet biolog ved Aarhus Universitet og fik i 1999 en ph.d. baseret på studier af rovdyr-byttedyr-interaktioner og livshistoriebiologi hos leddyr.
Hun har efterfølgende været postdoc ved Ben Gurion University, Israel, finansieret af Statens Naturvidenskabelige Forskningsråd (2000-2001).
Trine Bilde har været ansat i et år ved Danmarks Miljøundersøgelser som forsker, og blev i 2002 ansat som Stenostipendiat og senere som Carlsbergstipendiat ved Aarhus Universitet.
Senest har hun haft et EU Marie Curie-stipendiat ved Uppsala Universitet i Sverige. 
Trine Bilde forsker i evolutionær økologi med fokus på social evolution, evolution af parringssystemer, seksuel selektion, seksuel konflikt, indavlseffekter, populationsgenetik og genotype x fænotype-interaktioner.
I dag er hun ansat som lektor på Biologisk Institut, Aarhus Universitet, hvor hun bl.a. underviser i adfærdsbiologi og zoologi. 
Er der nogen, der har sat sit præg på naturvidenskaben, så er det Charles Darwin. Jeg skriver om Darwins betydning for min forskning i dag.
 
 
 

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Er du forsker, og vil du gerne formidle populært til den brede befolkning, kan du også blive skribent. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet, Arctic Hub og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Fænomenet arbejdsdeling

myrer dronning samarbejde fladorm

Arbejdermyrerne finder sig i at knokle for, at dronningen kan reproducere ligger i deres fælles gener. Alle myrerne er relateret til hinanden, og jo flere afkom dronning får, jo mere af arbejdermyrernes genpulje får lov at blive givet videre. (Foto: Shutterstock)

Annonce: