Om forfatteren

Bo Karl Christensen

Journalist

Jeg er journalist og forfatter til bogen 'Af stjernestøv er du kommet'. Jeg har skrevet for Videnskab.dk siden 2013. Jeg skriver især om sundhedsvidenskab, videnskabshistorie og til tider fysik. Jeg dækker også gerne uenigheder eller usikkerheder i videnskab. Jeg ser det som en dyd at skabe perspektiver og udsigt for læserne, så ny forskning præsenteres som en del af den større fortælling.
Kontakt mig på bokarlchristensen@gmail.com
Instagram: Bokarlchristensen

»And the Oscar goes to … optogenetik!«

Optogenetik er det nye buzzword inden for hjerneforskning. Senest har seks forskere modtaget en kæmpe pris for at have udviklet metoden. Men hvad går den egentlig ud på?

Ved at gøre udvalgte celler lysfølsomme og indoperere et lyslederkabel i hjernen, kan forskere nu tænde og slukke for hjernens kredsløb med en præcision, der er hidtil uset. Optogenetik giver dermed et fantastisk præcist indblik i hvordan hjernens celler arbejder sammen og skaber vores forståelse og oplevelse af verden. (Foto: http://www.extremetech.com)

Annonce:

\ Fra arkivet

Det bedste fra arkivet

Gå på opdagelse i mere end 35.000 artikler.

Søg i arkivet

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts