2018 blev det 4. varmeste år i vejrmålingernes historie
Kilde: 
09 januar 2019

Efter den seneste sommer kommer det nok ikke en overraskelse, at 2018 var et meget varmt år.

Helt præcist var sidste år det 4. varmeste år nogensinde registreret, viser tal fra Copernicus Climate Change Service (CS3).

Det skriver DR.

De tre varmeste år blev målt i 2015, 2017 og 2016, hvoraf sidstnævnte var det varmeste år i vejrmålingens historie.

2018 var 0,2 gradere koldere end i 2016, men det bør ikke give anledning til at tro, at vi er på vej i den rigtige retning rent klimamæssigt, mener Jesper Theilgaard, der er meterolog:

»Grunden til, at 2018 har været lidt koldere relativt set, er, at der i 2016 var en meget kraftig El Niño, der fik den globale temperatur til at stige. Og derfor er det naturligt, at temperaturen falder efter sådan et år. Det, vidste vi godt, ville ske,« siger han ifølge DR.

Jesper Theilgaard forudser, at temperaturen vil stige over de næste par år igen, og at 2019 altså ikke vil skille sige ud fra de seneste 4 års varmerekorder.

Derudover er udledningen af CO2 steget siden 2017, hvilket ikke lover godt nyt for fremtidens klima.

»Vi kan ikke lade stå til. Der skal nye teknologier, nye investeringer og implementering af grøn energi til. Det er hårdt arbejde, vi går i gang med,« siger Jesper Theilgaard til DR.

ie

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.