Se, hvordan Jorden har sat varmerekorder år efter år
Jordens temperatur er højere, end vi nogensinde har målt før. Se, hvor hurtigt det har udviklet sig, i NASAs nye video.

Jordens gennemsnitstemperatur var i 2015 på sit højeste, siden mennesker i 1880 begyndte at skrive den ned. Det skriver NASA.

Hvis man her midt i frysende januar kunne komme til at tvivle lidt på den globale opvarmning, er NASAs nye video, som du kan se øverst i artiklen, en deprimerende lynkur.

Videoen viser, hvordan den globale gennemsnitstemperatur sidste år var 0,13 grader varmere, end den hidtidige rekord i 2014. Og det er blot en del af en større tendens, som man kan få et godt overblik over i NASAs nye video med data fra 1880 til i dag.

15 ud af 16 varmerekorder har fundet sted efter 2001

Jordens gennemsnitstemperatur er steget med cirka en grad celsius, siden vi i 1880 begyndte at indsamle tallene.

Selvom vejrstationer i denne periode har flyttet rundt og ændret målemetoder, vurderer NASAs analyser alligevel, at 2015 var det varmeste år med 94 procents sikkerhed. Og det er foruroligende.

»Klimaforandringer er vores generations udfordring, og NASAs nødvendige arbejde på dette vigtige område påvirker alle mennesker på Jorden,« siger Charles Bolden, der er administrator hos NASA, i en pressemeddelelse, og fortsætter:

»Denne meddelelse understreger ikke bare, hvor vigtigt NASAs ‘Earth Observation’-program er, men den indeholder også nøgledata, som burde få politiske beslutningstagere til at rejse sig og tage til efterretning. Det er nu, vi skal handle på klimaområdet.«

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.