Se de eventyrlige billeder fra Voyager 2’s rumrejse
For 25 år siden fløj Voyager 2 som den første rumsonde forbi Neptun, der er den fjerneste planet i solsystemet. Her kan du se de absolut flotteste billeder, som rumsonden har sendt tilbage til Jorden fra sin rumrejse.

NASAs rumsonde Voyager 2 har været længe undervejs. Efter en 37 år lang rumrejse sender sonden stadigvæk data og billeder tilbage til Jorden.

I anledning af et stort jubilæum afslører NASA nu en række af de allerflotteste billeder, som Voyager 2 har taget på sin vej. Det er nemlig 25 år siden, at sonden som den første fløj forbi Neptun - en vild bedrift, da Neptun er den fjerneste planet i vores solsystem.

Du kan se det første billede nogensinde af Neptun og en række af de øvrige billeder, som Voyager 2 har givet os i årenes løb, i det flotte galleri øverst i artiklen her. Blandt billederne er blandt andet Jupiters farverige atmosfære, Saturns fascinerende ringstruktur - og selvfølgelig Neptun.

Voyager 2's rejse slutter måske i 2025

Voyager 2 blev opsendt 20. august i 1977. Efter to år nåede sonden til Jupiter, herefter Saturn i 1981 og Uranus i 1986.

Efter 12 års rejse og med en gennemsnitshastighed på 19 kilometer i sekundet, nåede sonden til Neptun i sommeren 1989.

Voyager 2 har nu sat kursen mod udkanten af solsystemet, og NASA regner med, at rumsonden vil kunne fortsætte med at sende data tilbage til Jorden frem til 2025.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs her om, hvordan forskerne tog billedet af atomerme.


Det sker