Podcast om ugen, der gik: Kreativitet og farlig forskning
Hvorfor er vi mest kreative om aftenen? Og hvorfor er det kun visse typer forskningsresultater, der bliver udgivet i de videnskabelige tidsskrifter? Få svaret i den første udgave af 'Ugen der gik på Videnskab.dk'.
Podcast grundforskning spørg videnskaben

Videnskab.dk er klar med første udgave af en ny podcastserie, der samler op på ugen, der er gået. (Foto: Shutterstock)

Videnskab.dk er klar med første udgave af en ny podcastserie, der samler op på ugen, der er gået. (Foto: Shutterstock)

I januar eksperimenterer Videnskab.dk med at lave podcasts.

Vi vil blandt andet lave en ugentlig opsamling på nogle af ugens historier i podcasten: 'Ugen der gik på Videnskab.dk'. Dagens podcast er første udgave i serien.

I dagens podcast kan du høre:

  • Hvorfor man er mest kreativ om aftenen?
  • Og om problemerne med såkaldte nulresultater, hvor det store fokus på fantastiske fund i forskningen faktisk kan være farligt

Hør podcasten her:

Vi er meget interesserede i ris og ros fra jer, kære brugere, så I må endelig kommentere løs i kommentarfeltet nederst på siden. 

Ugens store nyheder

Som nævnt i podcasten har ugen været præget af artikler fra vores store tema om grundforskning
Reformationen, der i år har 500-års jubilæum, er et andet tema, som vi har fokus på i år. Det kickstartede vi med en artikel om baggrunden for Martin Luthers tanker, samt en lille quiz, du kan tage: Quiz: Hvor stærk er du i reformationen? 
Derudover har vi som altid bragt svar på læserspørgsmål som led i serien Spørg Videnskaben, hvor vi i denne uge blandt andet har kigget nærmere på, om bestemte diagnoser kan komme på mode i samfundet. 
Det har også været ugen, hvor vi har set tilbage på 2016's bedste billeder fra rummet, og hvad rumåret 2017 har at byde på.
Desuden har vi set på de medicinske muligheder i tarmbakterier, betydningen af humanistisk forskning, og ugen har også budt på store, internationale historier om mystiske radioglimt og identificeringen af et nyt organ i menneskekroppen.
Videnskab.dk's podcasts

Du kan lytte til ugens podcast i afspilleren i toppen af artiklen eller via en podcast-app på din smartphone.

Har du en iPhone eller iPad, kan du finde Videnskab.dk's podcasts i iTunes og afspille dem med Apples egen podcast app.

Bruger du Android, kan du med fordel bruge SoundCloud eller BeyondPod.

Du kan høre podcasten på:

 iTunes   SoundCloud    RSS

Nyhed: Lyt til artikler

Du kan nu lytte til udvalgte artikler herunder. Du kan også lytte til de oplæste artikler i din podcast-app, hvor du finder dem under navnet 'Videnskab.dk - Lyt til artikler'.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om de nedenstående prisvindende billeder af stjernetåger og stjernefabrikker her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk