Quiz: Hvor stærk er du i reformationen?
Hvem lagde navn til Grevens Fejde, hvad har et bondeoprør med reformationen at gøre, og hvilket kirkevæsen blev afviklet, da Danmark blev protestantisk? Test din viden om den danske reformation.
luther_martin_teser_protestanntisme_protestant_kristendom_reformation

Den katolske kirke blev med Luthers teser udfordret, ikke blot teologisk, men også økonomisk, da afladshandelen faldt drastisk efter udgivelsen af teserne. Kirken indledte derfor en kættersag mod Luther, og det endte med, at han i 1521 blev bandlyst af kirken. 

Den katolske kirke blev med Luthers teser udfordret, ikke blot teologisk, men også økonomisk, da afladshandelen faldt drastisk efter udgivelsen af teserne. Kirken indledte derfor en kættersag mod Luther, og det endte med, at han i 1521 blev bandlyst af kirken. 

Reformation 

Læs mere om reformationen på Videnskab.dk’s tema-site om 'Reformationen'.

Her finder du et stort og bredt udvalg af artikler om reformationen, Martin Luther og den evangelisk-lutherske kirke. 

Det er efterhånden længe siden, at Luther forkastede både aflad og bodshandlinger, og Danmark blev omvendt til protestantismen med reformationen i 1536. 

Men hvad ved du egentlig om den danske reformation? Hvorfor blev Danmark reformert, hvilke historiske begivenheder lå til grund herfor, og hvilke konsekvenser fik det for det danske folk og samfund - og for de katolske bisper i Danmark?

Videnskab.dk bringer i samarbejde med Institut for Kultur og Samfund på Arhus Universitet en spændende quiz om reformationen, hvor du kan teste din viden om - og blive klogere på reformationen, Martin Luther og den evangelisk-lutherske kirke. 

Quizzen består af i alt 10 spørgsmål med efterfølgende forklaring. Du kan finde uddybende svar i materialet om reformationen på danmarkshistorien.dk.

God fornøjelse

Du kan åbne quizzen på en ny fane her.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcasts herunder. Du kan også findes os i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk