Sådan ved du, det er ægte kærlighed
Når man selv er blændet af kærlighed, kan det være svært at afgøre, om de stærke følelser er gengældt. I denne video giver videnskaben dig en hjælpende hånd til at gennemskue, om kærligheden er ægte.

"If you wanna know, if he loves you so - it's in his kiss." sang Cher i 1991 og senere Vonda Shepard i tv-hittet 'Ally McBeal'.

I sangen konkluderede de altså, at svaret lå i læberne - kysset ville afgøre, om det var ægte kærlighed.

Nu er videnskaben imidlertid nået frem til et andet svar på det eviggyldne spørgsmål: Kærlighed eller ej?

Øjnene afslører følelserne

Selvom et kys måske kan afsløre en ting eller to, så er det altså et andet sted i ansigtet, man skal fokusere, hvis man vil have videnskabeligt bevis for sin flirts følelser: Øjnene.

I en video udgivet af Science Friday kan du høre professor i neuropsykologi, Bruno Laeng fra Oslo Universitet, fortælle, hvordan pupillerne reagerer, når man oplever stærke følelser. Hvis din dates pupiller udvider sig, når han kigger på dig - så er den hjemme.

Der er dog ét problem ved metoden. Pupillerne reagerer nemlig på samme måde, når vi oplever andre stærke følelser. Men hvis du kan udelukke de andre muligheder, som f.eks. angst eller panik, så skulle der være rimelig grund til at tro, at det er ægte kærlighed.

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.