Sådan ved du, det er ægte kærlighed
Når man selv er blændet af kærlighed, kan det være svært at afgøre, om de stærke følelser er gengældt. I denne video giver videnskaben dig en hjælpende hånd til at gennemskue, om kærligheden er ægte.

"If you wanna know, if he loves you so - it's in his kiss." sang Cher i 1991 og senere Vonda Shepard i tv-hittet 'Ally McBeal'.

I sangen konkluderede de altså, at svaret lå i læberne - kysset ville afgøre, om det var ægte kærlighed.

Nu er videnskaben imidlertid nået frem til et andet svar på det eviggyldne spørgsmål: Kærlighed eller ej?

Øjnene afslører følelserne

Selvom et kys måske kan afsløre en ting eller to, så er det altså et andet sted i ansigtet, man skal fokusere, hvis man vil have videnskabeligt bevis for sin flirts følelser: Øjnene.

I en video udgivet af Science Friday kan du høre professor i neuropsykologi, Bruno Laeng fra Oslo Universitet, fortælle, hvordan pupillerne reagerer, når man oplever stærke følelser. Hvis din dates pupiller udvider sig, når han kigger på dig - så er den hjemme.

Der er dog ét problem ved metoden. Pupillerne reagerer nemlig på samme måde, når vi oplever andre stærke følelser. Men hvis du kan udelukke de andre muligheder, som f.eks. angst eller panik, så skulle der være rimelig grund til at tro, at det er ægte kærlighed.

Nyhed: Lyt til artikler

Du kan nu lytte til udvalgte artikler herunder. Du kan også lytte til de oplæste artikler i din podcast-app, hvor du finder dem under navnet 'Videnskab.dk - Lyt til artikler'.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om de nedenstående prisvindende billeder af stjernetåger og stjernefabrikker her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk