Peter Gøtzsche vil åbne et nyt institut for fri forskning
09 januar 2019

Den tidligere chef for Det Nordiske Cochrane Center, Peter Gøtzsche, vil åbne et nyt institut for fri forskning. Det skriver Sundhedspolitisk Tidsskrift.

Gennem crowdfunding har Peter Gøtzsche indsamlet 90.732 kroner, men målet er at nå op på hele 10 millioner kroner til at få kickstartet det nye institut.

9. marts er en række læger og forskere såsom den tidligere redaktør på British Medical Journal Richard Smith og Peter Aaby fra det danske Bandim Health Project sammen med pressen inviteret til et symposion, hvor retningslinjerne for det nye institut skal diskuteres.

Et af emnerne vil eksempelvis være det pres, der kan være på forskningen fra medicinalindustriens side.

Da Peter Gøtzsche blev afskediget som chef for Det Nordiske Cochrane Center tilbage i efteråret 2018, mente han selv, at det var på grund af hans kritiske forskning, der gik imod produkterne fra medicinalindustrien.

Derfor er ambitionen med det nye institut at lave fri forskning, men det er endnu uvist, hvad instituttet helt præcist kommer til at beskæftige sig med.

Deltagelse i symposiet koster 1.200 kroner, og man kan læse mere om projektet på Peter Gøtzsches egen hjemmeside deadlymedicines.dk.

ie

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.