København skal være vært for kæmpe klimatopmøde i 2019
Kilde: 
13 september 2018

I efteråret 2019 vil repræsentanter fra 96 førende klimanationer mødes i København og drøfte, hvordan vi kan redde kloden fra global opvarmning.

Det skriver DR.

Klimatopmødet, det såkaldte C40 Mayors Summit, skal afholdes i København med begrundelsen, at byen har vist sig særlig initiativrig, når det gælder grønne og klimavenlige løsninger.

 »Jeg er stolt over, at verdens største byer har peget på København som vært for klimatopmødet i 2019,« siger overborgmester, Frank Jensen fra Socialdemokratiet, til DR.

Og mødet i København kan få positive konsekvenser for vores fremtidige klima, mener Sebastian Mernild, der er professor i klimaforandringer og administrerende direktør for forskningsinstituttet Nansenscentret i Bergen.

»Der er ingen tvivl om, at der bor rigtig mange mennesker i de her byer, så kan man lande en aftale i byerne, så kan det gøre rigtig meget,« siger han ifølge DR.

Viden om grønne initiativer i byerne er helt centralt for at ændre på vores klimafremtid, mener også Christian Ibsen, der er direktør for den grønne tænketank Concito:

»(Byerne, red.) står for en meget stor del af den globale udledning. Vi skal derfor have styr på, hvordan vi kan have lave udledninger i byer, både på transport, energisystemet og på fødevarer,« siger han til DR.

Der er endnu ikke fastsat en dato for topmødet.

ie

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.