Kan mænds ansigtstræk afsløre utroskab? Det antyder nyt studie
Kilde: 
17 april 2019

Kan man spotte en promiskuøs mand blot ved at studere hans ansigt? Noget tyder måske på det. 

The Guardian beskriver nemlig et nyt studie, hvor forskere har spurgt heteroseksuelle hvide deltagere om at bedømme ansigtstrækkene på 189 hvide mænd og kvinder, som var blevet fotograferet i forbindelse med et andet studie. 

Resultaterne, der er blevet udgivet i Royal Society Open Science, viser, at både mænd og kvinder tilsammen gav en højere score på 'utro-skalaen' til billeder af mænd, som selv havde angivet før studiet, at de havde været utro eller flirtende. 

  •  293 kvinder og 472 mænd bedømte billeder af kvinder.
     
  • 299 mænd og 452 kvinder bedømte billeder af mænd.
     
  • Deltagerne blev præsenteret for en skala fra 1-10, og de skulle således bedømme, hvor stor sandsynligheden var, for at personen havde været utro eller meget flirtende. 

LÆS OGSÅ: Sådan afslører kvinder utro mænd

Blandt andet noterede forskerne, at det særligt var mænd med en stærk og markeret kæbe, tynde læber og et generelt maskulint udseende, der blev angivet som værende mere promiskuøse. 

Ifølge The Guardian og forskerne bag studiet skal man imidlertid være meget påpasselig med at drage de store konklusioner, da der kan være utallige grunde til utroskab. 

»Den egentlige utroskab varierer i vores stikprøve af ansigter, og 4-8 procent af den variation kan kobles til den gennemsnitlige opfattelse af utroskab, der er forbundet med de ansigter,« fortæller Yong Zhi Foo fra University of Western Australia, som er ledende forsker på studiet. 

Studiet kunne ikke påvise samme effekt blandt kvinder, hvilket ifølge The Guardian overraskede forskerne, som tilskriver det flere faktorer:

Det kan være, at kvinder er mindre tilbøjelige til at være utro end mænd, eller at kvinder bruger make-up, hvilket knytter sig til ansigtstræk og opførsel. 

Forskerne uddyber i artiklen, at der skal udføres yderligere eksperimenter med en større mængde billedmateriale, før det vil være muligt at sige mere om forbindelsen mellem ansigtstræk og utroskab generelt. 

Studiet er udgivet i Royal Society Open Science. 

LÆS OGSÅ: Hvad er værst – at din partner er utro eller forelsket i en anden?

LÆS OGSÅ: Mænd bliver utro, hvis de tjener mindre end konen

nan

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.