Forskere spreder begejstring for videnskab på Twitter
Forskere tweeter løs om, hvorfor de har valgt at gå videnskabens vej. Under hashtagget #IAmAScientistBecause har forskere fra hele verden delt deres begejstring for forskningen - og de danske forskere er med på Twitter-bølgen.

» #IAmAScientistBecause I could be the first human to see extinct animals,« skriver Gomez Cano i sit tweet under hashtagget.

Videnskab.dk spreder også begejstring for forskning og videnskab på Twitter. Du kan følge os via vores Twitter-handle:  @videnskabdk

Er du mere en Facebook-type, kan du også følge med her: Facebook

» #IAmAScientistBecause I could be the first human to see extinct animals,« skriver Gomez Cano i sit tweet under hashtagget. Videnskab.dk spreder også begejstring for forskning og videnskab på Twitter. Du kan følge os via vores Twitter-handle:  @videnskabdk Er du mere en Facebook-type, kan du også følge med her: Facebook

Jeg er forsker, fordi… jeg ikke har noget imod at være forvirret det meste af tiden. Sådan skriver professor i teoretisk fysik på California Institute of Technology, John Preskill i en opdatering på det sociale medie Twitter.

Her er forskerne i øjeblikket vilde med at dele deres begejstring for videnskaben under hashtagget #IAmAScientistBecause.

Læs også: Hvad er et #hashtag, og hvordan bruger man det rigtigt?

Forskerne fortæller i de meget korte opdateringer om, hvad der i deres barndom førte til dem at gå efter en karriere som forsker, de deler billeder fra ekspeditioner og smører tykt på med humor.

Aktiviteten på hashtagget har også inspireret forskere til at lave mere fagspecifikke hashtags som for eksempel #Iamaphilosopherbecause.

Danske forskere er med på Twitter-bølgen

Danske forskere er også begyndt at formidle deres forskning, deres forskningsbegejstring, deres syn på de seneste nyheder og deres meninger om universiteterne på Twitter.

Blandt andre har de to forskere lektor Lone Koefoed Hansen og ph.d. adjunkt Carsten Fogh Nielsen taget initiativ til Twitter-kontoen @AUforsker, som de udlåner til en ny forsker hver uge.

Lone Koefoed Hansen mener, at Twitter er et godt sted at formidle.

»Vi er på Twitter, fordi det er en måde, som man i dag kan gøre sig relevant på i omverdenen,« siger hun og fortsætter: »Det er et sted, hvor man som forsker kan møde ’folket’, men også forskere, som man har mødt på en konference.«

De bedste #IAmAScientistBecause-opdateringer

Her er nogle af vores favoritter blandt forskernes opdateringer på #Iamascientistbecause og #Iamaphilosopherbecause:

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om de utrolige billeder af Jupiter her.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk