Byggesjusk i København: Store forsinkelser på Niels Bohr-Bygningen har konsekvenser for forskningen
Niels Bohr-Bygningen på Tagensvej i København byggeskandale forsinkelse dyrere end ventet

Niels Bohr-Bygningen på Jagtvej i København er blevet slående eksempel på, hvordan offentlige byggerier ikke skal udføres. (Foto: Orf3us / Wikimedia / CC BY-SA 4.0)

Niels Bohr-Bygningen på Jagtvej i København er blevet slående eksempel på, hvordan offentlige byggerier ikke skal udføres. (Foto: Orf3us / Wikimedia / CC BY-SA 4.0)

Kilde: 
27 januar 2020

Niels Bohr-Bygningen i København var udset til at skulle blive Københavns Universitets naturvidenskabelige flagskib for topforskning og uddannelse, da projektet blev skudt i gang i 2009.

Her 10 år efter er byggeriet forsinket på 4. år, og regningen ser ud til at blive mere end dobbelt så stor end forventet, skriver DR. 

Niels Bohr-Bygningen skulle have været åbnet i 2016 og have kostet 1,6 milliarder kroner. 

Nu er den samlede pris for byggeriet løbet op på 3,67 milliarder kroner, og det forventes tidligst, at det står færdigt til sommer.

Forsinkelsen har også konkrete konsekvenser for forskningen, der skulle finde sted i Niels Bohr-Bygningen. 

DR kan berette om, at den internationalt anerkendte klimaforsker og professor på Niels Bohr Institutet Dorthe Dahl-Jensen har taget et deltidsjob som forsker i Canada.

På dr.dk kan du også læse om 7 grunde til, at Niels Bohr-Bygningen er kørt af sporet.

LÆS OGSÅ: Sådan undgår vi, at store byggerier bliver for dyre og forsinkede

LÆS OGSÅ: Byggeindustrien er en gigantisk byrde for klimaet: Hvordan gør vi den grønnere?

fghs

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.