Kort nyt

Kort nyt

Kort nyt er citathistorier, der er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

Risikoen for at få angst er størst hos kvinder

Annonce:

KORT NYT FRA UDLANDET

Ny forskning viser, at risikoen for at få angst er næsten dobbelt så stor hos kvinder som hos mænd. Studiet viser også, at mænd og kvinder under 35 år oftere rammes af lidelsen end personer over 35 år. Det skriver theguardian.com.

»Det giver os indikationer på, hvem der er i risiko for at få angst, hvem der er mest tilbøjelig til at udvikle det,« fortæller Olivia Remes fra Cambridge University, som ledede undersøgelsen, ifølge theguardian.com.

»Når vi ved, hvem der er mest tilbøjelig til at have angst, kan vi bedre målrette vores ressourcer, indgreb, undersøgelser og vores forebyggelsesindsats,« siger Olivia Remes.

I undersøgelsen har forskerne set på data fra 48 vurderinger af tidligere studier, der ser nærmere på angst.

Forskernes formål med undersøgelsen var at finde tendenser inden for angst på tværs af forskellige grupper af mennesker, for eksempel patienter med kroniske sygdomme og gravide kvinder.

Studiet er udgivet i tidsskriftet Brain and Behaviour.

Annonce:

\ Fra arkivet

Det bedste fra arkivet

Gå på opdagelse i mere end 35.000 artikler.

Søg i arkivet

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts