45 minutters motion om ugen øger hjerneaktiviteten for personer over 50 år

Annonce:

45 minutters motion om ugen er nok til at forbedre opmærksomheden, hukommelsen og evnen til at tage beslutninger for personer over 50 år.

Det viser et nyt review-studie publiceret i tidsskriftet British Journal of Sports Medicine, skriver telegraph.co.uk.

Forskere har lavet en metaanalyse af 39 studier, hvoraf det ud fra 36 studier kunne konkluderes, at 45 minutters motion af moderat intensitet om ugen forbedrede hjernens funktion.

»Selv motion en eller to dage om ugen var effektivt, men vi fandt ud af, at den vigtigste faktor var intensitetsniveauet. Det skal være moderat, men også sigte mod at indeholde en smule motion af kraftig intensitet,« siger hovedforfatter af studiet og forskningsstipendiat på University of Canberra Joseph Northey til telegraph.co.uk.

Man har længe vidst, at motion kan sænke den nedadgående kurve for ens kognitive funktion, der følger med alderen.

Men den nye analyse understreger for første gang, at ens hjerneaktivitet faktisk kan forbedres med alderen, hvis man holder sig i form. Dette er uanset den mentale tilstand, man var i ved begyndelsestidspunktet.

Forskerne konkluderede også, at der er mange fordele ved øvelser, der kombinerer styrketræning med aerob træning som løb, cykling, svømning.

Annonce:

pmd

\ Fra arkivet

Det bedste fra arkivet

Gå på opdagelse i mere end 35.000 artikler.

Søg i arkivet

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts