Truede humlebier har brug for din hjælp
Kilde: 
25 februar 2015

KORT NYT FRA UDLANDET

I år 2100 kan chancen for at se en humlebi flyve fra blomst til blomst være halveret. Det skriver forskning.no på baggrund af et nyt studie.

Ifølge forsker Frode Ødegaard fra Norsk Institut for Naturforskning kan konsekvenserne af klimaforandringerne nemlig være, at helt op mod halvdelen af Europas humlebier forsvinder.

Og det er ikke uproblematisk.

»Det er en artsgruppe, der har stor betydning for madproduktionen, fordi de tilhører de vigtigste blomsterbestøvere i Europa,« siger Frode Ødegaard til forskning.no.

Men selvom der er dystre udsigter for den flyvende uldtot, kan man som haveejer dog give humlebien en hjælpende hånd. Ifølge Frode Ødegaard kan man hjælpe humlebierne ved at sørge for, at de har en lettere adgang til mad.

»Man kan for eksempel sætte humlekasser op og gøre en del af græsplænen til blomstereng med humlevenlige blomster. Og så er det vigtigt at undgå sprøjtemidler,« forklarer Frode Ødegaard til forskning.no.

Det nye studie i humlebier er publiceret i det naturvidenskabelige tidsskrift BioRisk.

Læs også:

Humlebier er på retur - nu er det bevist!

Forskere følger humlebier med bittesmå radiosendere

“Harmløs” landbrugs-gift lammer humlebier

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

josa

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.