Tre gode grunde til at spise mørk chokolade
Kilde: 
19 september 2013

KORT NYT FRA UDLANDET:

Videnskabsmediet LiveScience har samlet en kort liste med tre grunde til, at det er godt for dig at få mørk chokolade ned i maven.

Det seneste tegn på den mørke chokolades gode egenskaber kommer fra tidsskriftet Neurology. I august offentliggjorde det ny forskning, der antyder, at chokolade gavner hjernen.

60 ældre mennesker deltog i forsøget. Det viste, at ældre, som drak to kopper chokolade hver dag i en måned, fik en forøget blodforsyning til hjernen på 8,3 procent. De klarede sig samtidig bedre i test af deres evner til at tænke og huske.

Ifølge LiveScience har tidligere forskning fra 2012 i det ansete tidsskrift British Medical Journal vist, at visse personer i højrisikogruppen for at få blandt andet hjertestop fik en bedre prognose af at spise chokolade hver dag. Tilsvarende har anden forskning, omtalt på Videnskab.dk vist, at chokolade beskytter mod slagtilfælde.

Et studie, publiceret i tidsskriftet Archives of Internal Medicine, viste i 2012, at mennesker, som indrømmede at spise chokolade mindst fem gange om ugen, har et lavere BMI end andre, som spiser mindre chokolade. Ifølge LiveScience kan en årsag være, at chokolade indeholder fibre, som er med til at holde appetitten nede.

Men det er vigtigt at understrege, at de gode effekter gemmer sig i mørk chokolade, og jo mørkere, des bedre. Lys chokolade indeholder blandt andet meget sukker og har derfor nogle andre effekter på kroppen.

Læs også:

Chokoladeeksperiment afslører: Penge gør dig mindre lykkelig

Mørk chokolade med chili og hørfrø øger forbrændingen

Opdigtet chokolade kan dæmpe din sliktrang

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

th

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.