Nye EU-regler truer alligevel ikke dansk forskning
08 december 2014

KORT NYT FRA DANMARK:
Flere danske forskere udtrykte i marts 2014 bekymring for, at EU med et nyt sæt databeskyttelsesregler ville stække dansk registerforskning.

Nu ser det ud til, at Danmarks argumenter er trængt igennem hos EU-Kommissionen, skriver Uddannnelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

De nye regler kommer ikke til at indebære, at forskerne skal indhente forudgående samtykke fra hver enkelt person i et register, før registeret anvendes til forskning.

Ifølge pressemeddelelsen, glæder det uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen, som sammen med justitsministeren og sundhedsministeren har fremført de danske argumenter for EU-Kommissionen.

»Det system, vi har i dag, er med til at sikre, at vi har forskning af en høj kvalitet, der kan komme hele samfundet til gode. Det er vigtigt, at vi bevarer det system. Den nye enighed sikrer, at forskningen kan udføres på smidige og rimelige vilkår samtidig med at borgernes sikkerhed er garanteret. Det er en god nyhed for både danske borgere og dansk forskning,« siger Sofie Carsten Nielsen.

Læs også:

Forsker: DNA–register kunne fælde serieforbryder

Er et landsdækkende dna-register spild af politiets tid?

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
ibp

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.