Lego-legetøj er blevet mere voldeligt
Kilde: 
24 maj 2016

KORT NYT FRA UDLANDET:

Lego-produkter bliver mere og mere voldelige. Det er en følge af, at legetøjsfirmaerne er indgået i et våbenkapløb for at fastholde børnenes opmærksom i den digitale tidsalder.

Sådan lyder en af konklusionerne i et nyt studie fra New Zealand.

Forskerholdet fra University of Canterbury skriver i studiet, at børnenes leg bliver mere brutal med en større mængde våben og krigstemaer blandt Lego’s byggeklodser. Det skriver The Guardian.

»Lego-firmaets produkter er ikke længere så uskyldige, som de plejede at være,« siger Cristoph Bartneck, der er hovedforfatter på studiet, til The Guardian.

»Volden i produkterne ser ud til at være gået længere end blot at berige legen,« fortsætter han.

I studiet, der netop er blevet publiceret i det anerkendte tidsskrift Plos One, konkluderer forskerne, at Lego »viser en signifikant eksponentiel vækst af vold gennem tiden.«

Lego har lavet byggeklodser siden 1949, men det nye studie viser, at de første våben optrådte i 1978, da en pakke med en ridderborg inkluderede sværd, økser og lanser.

Analysen i studiet viser, at der med tiden er kommet flere våben til, og at de i dag er i 30 procent af alle Lego-pakker.

Derudover viser et kig på Lego’s produktkataloger fra 1973 til 2015 også, at 40 procent af siderne i dag indeholder en form for vold.

Læs også:

Hvorfor er det så sjovt at smadre ting?

LEGO bygger fremtidens rumskibe

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
ams

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.