Lægemiddelmyndigheder skal undersøge HPV-bivirkninger
Kilde: 
12 august 2015

KORT NYT FRA DANMARK:

Efter flere indberetninger om uklare symptomer efter HPV-vaccine har Sundhedsstyrelsen anmodet Det Europæiske Lægemiddelagenturs Bivirkningskomité, PRAC, om at se nærmere på bivirkningerne. PRAC vil nu udarbejde en ekstra vurdering af HPV-vacciner og deres såkaldte sikkerhedsprofil. Det skriver Dagensmiedicin.dk.

»Sundhedsstyrelsen har bedt om en europæisk vurdering, fordi vi modtager nye indberetninger om formodede bivirkninger ved HPV-vaccination. Der er en bekymring blandt mange piger og deres familier, og derfor må vi have undersøgt i EU-regi, om der kan være en sammenhæng mellem de symptomer, som bliver indberettet, og HPV-vaccination,« siger Henrik G. Jensen, der er enhedschef i Sundhedsstyrelsen ifølge Dagensmedicin.dk.

PRAC vil på baggrund af de yderligere undersøgelser beslutte, om man vil anbefale ændringer i produktinformationerne. Men mens gennemgangen finder sted, vil der ikke ske ændringer i anbefalingerne om brugen af vaccinen.

Undersøgelsen fra PRAC forventes at være færdig i maj 2016.

Læs også:

Dansk studie: HPV-vaccination øger ikke risikoen for sklerose

Nobelpristager: »Propaganda« mod HPV-vaccinen er uvidenskabelig

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

mft

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.