Dine gener bestemmer, om du kan lide smagen af alkohol
Kilde: 
24 september 2014

KORT NYT FRA UDLANDET 

Du kender sikkert en eller to, som ikke døjer smagen af alkohol. Og nu viser et nyt studie, at dine gener muligvis bestemmer, om du kan lide den bitre smag af alkohol eller ej. Det skriver Livescience.com.

»De to gener, som tidligere er blevet sat i forbindelse med alkoholindtag, spiller muligvis også en rolle i smagsoplevelsen af alkohol. Dette studie er væsentligt, fordi ingen i et studie før har påvist, at alkohol smager forskelligt alt efter, hvilken version af genet du har,« siger John E. Hayes, der er medforfatter og forsker ved Sensory Evaluation Center at Pennsylvania State University in University Park, til Livescience.com.

Mennesker har i alt 25 smagsreceptorer på tungen, som kan smage bitterhed. Forskerne har set på generne bag to af receptorerne kaldet TAS2R13 og TAS2R38 hos 93 sunde europæere. Deltagerne skulle ifølge Livescience.com smage på en drink med 16 procent alkohol, som de derefter skulle spytte ud og smage på et stykke vat dyppet i 50 procent alkohol.

Forsøget viste ifølge Livescience.com, at personerne med en mindre sensitiv udgave af generne fandt alkoholen mindre bitter, end dem med meget sensitive gener.

»Vi forventer, at omkring 25 procent af befolkningen af en meget sensitiv udgave, 25 procent en mindre sensitiv og 50 procent, der falder ind i midten,« siger John E. Hayes til Livescience.com. 

Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Alcoholism: Clinical and Experimental Research

Læs også: 

Ti myter om alkohol: Tømmermænd

Ti myter om alkohol: Branderten

Gener får dig til at drikke for meget

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

aml

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.