Derfor er pige-pige-sex mere normalt
Kilde: 
23 maj 2016

KORT NYT FRA UDLANDET

Kvinder er klar på at spille på flere heste end mænd. I hvert fald når det gælder seksuelle eksperimenter, der ikke begrænser sig til det modsatte køn.

Det viser et nyt studie, som foreslår, at den kvindelige seksualitet har udviklet sig sådan på grund af tidligere tiders polygame ægteskaber, skriver medicaldaily.com. Et polygamt ægteskab er et ægteskab, hvor en mand har flere koner.

»Jeg tolker det sådan, at lejlighedsvis sex blandt konerne kan have reduceret konflikter og spændinger og øget deres reproduktive succes. Flydende kvindelig seksualiltet kan have udviklet sig for at lette stemningen,« siger Satoshi Kanazawa, der er hovedforfatter til undersøgelsen og til dagligt evolutionærpsykolog ved London School of Economics, til medicaldaily.com.

Lysten til at dyrke det samme køn er altså opstået for at løsne op for de konflikter og spændinger, som ofte gjorde ægteskaberne med de mange koner anspændte, mener Satoshi Kanazawa.

For at nå frem til resultateterne har han analyseret den seksuelle orientering blandt amerikanske unge af begge køn over en 10 års periode. 

Kanazawa målte den seksuelle orientering blandt de unge ud fra fire overordnede grupperinger, der inddelte deres seksualitet i udelukkende heteroseksuelle, for det meste heteroseksuelle, biseksuelle, for det meste homoseksuelle og 100 procent homoseksuelle. 

Det nye studie er publiceret i det videnskabelige studie Biological Reviews.

Læs også:

Lesbiske kvinder får flere orgasmer

Findes der lesbiske dyr?

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

sbv

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.