Blodprøve kan forudsige Alzheimers
Kilde: 
09 juli 2014

KORT NYT FRA UDLANDET

Britiske forskere har udviklet en særlig form for blodprøve, der kan påvise, hvilke mennesker med dårlig hukommelse, der er i risiko for at udvikle Alzheimers. Forskerne håber på, at opdagelsen bliver et gennembrud i jagten på at finde en kur til sygdommen, skriver The Guardian

Blodprøven kan med 87 procent sikkerhed forudsige, om de mennesker, der lider af dårlig hukommelse, vil udvikle Alzheimers indenfor 12 måneder. Forskerne vurderer, at man vil kunne foretage blodprøven på hospitaler indenfor to år.

»Alzheimers påvirker hjernen mange år før, at patienten får den reelle diagnose. Mange af vores forsøg med forskellige lægemidler har tidligere fejlet, fordi på det tidspunkt, at patienten får lægemidlet, er hjernen allerede blevet alvorligt påvirket af sygdommen,«  siger Professor Simon Lovestone fra King’s College London, der har været med til at udvikle studiet, til The Guardian,

»En simpel blodprøve kan hjælpe os med at identificere patienterne, der er i risikozonen for at udvikle Alzheimers, i et meget tidligt stadie. Det kan hjælpe os til at udvikle en bedre medicinsk behandling,« siger han til The Guardian. 

Læs også:

Sensationelle Alzheimers-resultater møder skepsis
Søvnproblemer kan være et tidligt varsel om Alzheimers

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

esh

Af Nyhedsvagt /redaktionen

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.