97% af klimaforskerne er enige: Klimaforandringer er menneskeskabte
Kilde: 
18 april 2016

KORT NYT FRA UDLANDET:

Et forskerhold bekræfter nu, at 97 procent af klimaforskerne er enige om, at klimaforandringerne er menneskeskabte. Men ikke nok med det, enigheden stiger også, jo større kompetencerne er hos forskerne. Det skriver Sciencedaily.com.

»Det, der er vigtigt, er, at det her ikke bare er et studie, det er konsensus fra flere studier,« siger Sarah Green, der er kemiprofessor ved Michigan Technological University i USA og var en del af forskergruppen.

Denne konsistens mellem studier står ifølge forskergruppen i kontrast til det sprog, som klimaforandringernes tvivlere bruger.

»Det stammer fra, at man kombinerer meninger fra ikke-eksperter med eksperter og går ud fra, at mangel på bekræftelse er det samme som uenighed,« siger Sarah Green til ScienceDaily.com.

Den videnskabelige artikel er netop udgivet i tidsskriftet Environmental Research Letters.

I artiklen beskriver forskerne det, de kalder ‘konsensus om konsensus,’ hvor de trækker på syv uafhængige konsensus-studier om enigheden om klimaforandringerne.

Et af studierne fra 2013 kiggede på mere end 11.000 abstracts og fandt, at de fleste forskere er enige om, at mennesker forårsager klimaforandringer.

I denne nye gennemgang samles data, som er indsamlet med forskellige metoder, men kommer frem til samme konklusion.

Derudover viser den også, at den vigtigste faktor for enigheden er en stor ekspertise. Jo mere ekspertise, forskerne havde inden for klimaforskning, des mere var de enige i, at klimaforandringerne er menneskeskabte.

Læs også:

Derfor tvivler nogle mennesker stadig på klimaforandringerne

Forskere: Klimaforandringer var med til at antænde krigen i Syrien

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
ams

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.