30 procent af danskerne støtter et totalt rygeforbud
16 marts 2016

KORT NYT FRA DANMARK

Ifølge 30,6 procent af danskerne skal der være et totalforbud mod rygning om 10 år eller mere. Det viser en ny undersøgelse Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed. Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Desuden var 59 procent ifølge forskerne åbne over for at øge tobaksafgifterne som en måde at gøre rygning mere upopulært.

I flere lande diskuterer man såkaldte endgame-strategier, som er nationale strategier til at reducere tobaksbrug. Målet er ofte at få andelen af rygere tæt på 0 procent. Det kan blandt andet gøres ved at gøre tobakken meget dyr og mindre tilgængelig.

I Finland har man allerede besluttet, at hæve skatter og afgifter på tobak og gøre landet røgfrit i 2040. New Zealand har en slutdato for rygning i 2025. I København arbejder man mod ’Røgfri København 2025’, hvor under fire procent ryger.

Resultaterne er kommet til gennem en spørgeskemaundersøgelse, hvor de blev spurgt ind til forskellige aspekter af rygning, heriblandt om en slutdato for rygning i Danmark er en god idé.

Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift PubMed.

Læs også:

Se, hvordan rygning gør dig rynket før tid

Danske forskere bekræfter: Rygning slanker

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

aml

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.