Annonceinfo

I kødet på Wordfeud-snydere og ufo-elskere

Nu kan du få indsigt i snydernes psykologi, kvindehjerners anatomi og et særligt science fiction-loppemarkedfund - ved at læse Videnskab.dk-bloggernes seneste indlæg.

I 70ernes Science Fiction magasiner finder man annoncer rettet mod læsere, som ville vide mere om virkelighedens og ikke kun fantasiens ufoer. (Illustration: Colourbox)

Du er måske træt af din Wordfeud-modspillers evindelige sejre. ’Hun snyder!’ – kan man let komme til at tænke.

Men hvem gider snyde, når der ikke er mere på spil end almindeligt tidsfordriv? Videnskab.dk’s gamingblogger giver dig svaret, og måske kan du endda genkende en lille snyder i dig selv.

Kvinder har færre hjerneceller

Den seneste uges blogs på Videnskab.dk har budt på lidt af hvert udover Wordfeud, hvor forskerbloggerne har udfordret vores intelligens og holdninger.

Antallet af hjerneceller viser sig for eksempel at være mindre hos kvinder end hos mænd i det yderste foldede lag af hjernen. Det er et faktum. Men kan vi derudfra konkludere noget som helst om intelligens? Svaret er nej, ifølge blogger Jonas Kristoffer Lindeløv, som i sit indlæg forklarer hvorfor.

Børnefilm og ufoer

I filmbloggers Heidi Philipsens nyeste indlæg finder du en forskers holdning til et omdiskuteret afslag på støtte til en børnefilm, som foregår i et multikulturelt miljø.

I et andet indlæg dykker astrokulturblogger Thore Bjørnvig ned og nørder med detaljerne i et spændende loppemarkedfund, nemlig magasinet ’Månedens Science Fiction’ fra 1977, hvor annoncerne vidner om grænser mellem fantasi og virkelighedens ufoer.

Trænger du til lidt mere hardcore, men underholdende fordybelse, så kan du kaste dig over anden del af Erik David Johnsons indlæg om sprogfilosofi og intelligens, eller måske har du mod på en introduktion til kulturrelativismen og dens ulemper? I så fald finder du en relativt kort og letlæst version hos filosofiblogger Jakob Rachmanski.

Log ind eller opret konto for at skrive kommentarer

Seneste fra Videnskab.dk

 • Fangede du dagens aprilsnar?

  Vores læsere gætter vidt og bredt på, hvad dagens aprilsnar fra Videnskab.dk egentlig er. Her får du svaret.
 • Ny kanal for videnskabs-tv ser dagens lys

  En ny tv-kanal her på Videnskab.dk giver dig adgang til forskningsnyheder via levende billeder. SDU og Videnskab.dk er nemlig gået sammen om at lave forsknings-tv på nettet.
 • Bliv klogere på fremtidens samfund

  Som optakt til Science in the City-festivallen har Videnskab.dk samlet en række artikler om de forskellige temaer, som du kan se ved at følge linkene i artiklen.
  Bringes i samarbejde med EuroScience Open Forum 2014
Annonceinfo
Aktuel Naturvidenskab

Det læser andre lige nu

Annonceinfo

Spørg Videnskaben

Annonceinfo

Abonner på vores nyhedsbrev

Når du tilmelder dig, deltager du i konkurrencen om lækre præmier.

Mest sete video

Annonceinfo

Seneste blogindlæg

Annonceinfo