Om forfatteren

Sussi Boberg Bæch

Videnskabsjournalist

Siden efteråret 2015 har jeg arbejdet som freelance journalist for Videnskab.dk, hvor jeg skriver mest om sundhed og naturvidenskab – lige fra tarmbakterier, vitaminer og astma til vandlopper og skønhedscremer. Men det er da også blevet til artikler om kunstmalerier, digitale medier og hvordan du snakker med dit barn. Se mine artikler herunder.
Ved siden af Videnskab.dk arbejder jeg som selvstændig videnskabsjournalist (www.videnskabsjournalisten.dk), hvor jeg primært arbejder med journalistiske artikler og videnskommunikation. Jeg snakker selvsagt meget med forskere, men synes også det er en rigtig god afveksling at tage sikkerhedshjelmen på og interviewe et par håndværkere på en byggeplads.
Jeg er uddannet fagjournalist ved journalisthøjskolen og har en PhD i human ernæring fra Københavns Universitet. Efter min forskertid på universitetet arbejdede jeg ni år som videnskabelig skribent indenfor sundhedsvidenskab i det private erhvervsliv, inden jeg i sommeren 2013 kastede mig ud i at arbejde som selvstændig videnskabsjournalist.

Julefrokost: Sodavand kan sparke din promille i vejret

Bland sprutten op med cola eller danskvand, hvis du vil slå dig ekstra løs til julefrokosten, og pas til gengæld på med de boblende drikke, hvis du skal køre hjem – kulsyreholdige drikke virker nemlig fremmende på optagelsen af alkohol, fortæller en dansk forsker.

En vodka med cola light slår lidt hårdere end en vodka med almindelig cola, viser studie. Foto: Shutterstock)

Annonce: