Om forfatteren

Sybille Hildebrandt

Journalist

Ansat som journalist på videnskab.dk april 2008 - april 2013. Cand. scient. i fysik og astronomi 1997, Den Journalistiske Tillæggsuddanelse fra DJH 1995.Inden jeg kom på videnskab.dk i april 2008 arbejdede jeg som redaktionssekretær på Ingeniøren, og før det på Illustreret Videnskab, hvor jeg har været en længere årrække. Mit første job efter endt udddannelse var som konsulent for UNI-C i Århus.Mine primære fokusområder:Forskningspolitik (Undervisning, H-index. peer review, bibliometri, forskningsmetoder, didaktik). Naturvidenskab (Klima, astronomi, rumfart, teknologi, it, kemi, fysik, biologi og geologi.)Medicin (Lægemiddelforskning, sygdomme, sundhed, behandling)Jeg kan dog også finde på at skrive artikler inden for humaniora, typisk inden for områderne arkæologi, historie, musik, psykologi og antropologi.Se Videnskab.dks redaktion

Forsker: »Vi er blevet ramt af asteroider før – og vi vil blive ramt igen«

Asteroiden 2011 AG5 er blot én blandt mange små himmelobjekter, der har potentiale til at ramme Jorden. Nogle af dem er vi ude af stand til at se, og det er dem, som i sidste ende kan føre til et dommedagsscenarium.

Dette diagram viser vores solsystem med Solen i midten og planeterne i kredsløb (cirkulære baner, hvoraf Jordens er turkis.)

De små grønne prikker markerer ​​asteroider, der er langt væk fra Jorden lige nu. Dette udelukker ikke muligheden for, at de vil nærme sig i fremtiden. Gule prikker på nær solen i midten er asteroider, hvis baner kommer tæt på Jorden uden dog at krydse Jordens bane. Men deres baner er tæt nok på Jorden til, at de pludselig kan blive forstyrret og kastet ind i retning mod os. Der er over 300 kendte objekter på sådanne baner.

De røde prikker markerer ​​Apollo- og Aten- asteroider. Disse krydser Jordens bane og er den mest direkte identificerbare astronomiske trussel for os i nærmeste fremtid. (Illu: Amargh Observatory)

Annonce: