Om forfatteren

Majbritt Bonefeld Petersen

ph.d.-studerende, Agrotech

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Er du forsker, og vil du gerne formidle populært til den brede befolkning, kan du også blive skribent. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet, Arctic Hub og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Urter gør komælk sundere

Når malkekøer æder urter frem for kløver, stiger mælkens indhold af de interessante omega-3 fedtsyrer. Det viser resultater fra et pilotforsøg, der har startet et nyt ph.d.-projekt.

Urterne vejbred og cikorie er med til at gøre danskernes foretrukne drik - komælken - lidt sundere. Urter er blandt andet med til at øge mælkens omega-3-indhold. (Foto: Colourbox)

Annonce: