Hvordan bliver dansk forskning set?
SEMINAR: Videnskab.dk holder seminar om synligheden af dansk forskning i internationalt perspektiv. Få blandt andet en status for Det Dansk-Kinesiske Universitetscenter i Beijing.

I en globaliseret verden stiger kravene til at begå sig internationalt hele tiden – ikke mindst for dansk forskning, der ikke fylder meget i forhold til lande som Kina og USA. Danmark har derfor en politisk målsætning om at øge internationaliseringen af forskningen, og flere nye initiativer arbejder på at øge kontakten til de internationale forskningsmiljøer.

Men hvordan går det med internationaliseringen af forskningen? Hvad siger tallene? Og hvordan kan vi konkret øge både synligheden og antallet af berøringsflader i andre lande – eksempelvis i Kina?
Det drøfter vi på et seminar den 9. november, hvor direktøren for Det Dansk-Kinesiske Universitetscenter i Beijing giver en status på arbejdet med at opbygge et dansk brohoved i Kina, og Chefkonsulent Nikolaj Helm-Petersen fra Forsknings- og Innovationsstyrelsen giver et overblik over dansk forskning i internationalt perspektiv.
Desuden giver Videnskab.dk et smugkig på et nyt, unikt medie: ScienceNordic, der via levende formidling på engelsk skal øge den globale synlighed af nordisk forskning.  
 

Program

Chefkonsulent Nikolaj Helm-Petersen, Center for Globalisering, Forsknings- og Innovationsstyrelsen:
Dansk forskning i internationalt perspektiv – et overblik

Direktør for Sino-Danish Centre for Education and Research, professor Hans Gregersen:
Det Dansk-Kinesiske Universitetscenter i Beijing. Status, samt arbejdet med at synliggøre dansk forskning

Chefredaktør Vibeke Hjortlund, Videnskab.dk:
Snigpremiere på nyt internationalt forskningsmedie: ScienceNordic
 

Tid og sted

Seminaret afholdes den 9. november kl. 14-16 hos Videnskab.dk, Skelbækgade 4, København V. Mødelokale på 4. sal til venstre.
 

Tilmelding

Deltagelse er gratis. Tilmelding sendes senest 4. november til redaktion@videnskab.dk

 

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte, døde og vaccinationer i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk