Facebook og skumle politiske motiver
Tre bloggere tager fat på emner, hvor de fleste kan være med: Hvad kan Facebook egentlig, hvorfor er politikerne bange for at pille ved efterlønnen – og tanken om et islam-kritisk netværk på den danske højrefløj.

Videnskab.dk's bloggere kigger nærmere på udgydelser på Facebook, i Folketingssalen og i samfundsdebatten. (Illustration: Colourbox)

Videnskab.dk's bloggere kigger nærmere på udgydelser på Facebook, i Folketingssalen og i samfundsdebatten. (Illustration: Colourbox)

Videnskab.dk’s bloggere sprøjter kaskader af kloge ord ud på sitet. Her får du chancen for at dykke ned i herlighederne og hente de tre seneste guldkorn op, hvis du er gået glip af dem i de seneste dage:

 

1) Facebook viser, hvad skrivning virkelig kan

Skrivning handler om meget andet og mere end bare at skabe en tekst. Retoriker Katrine Dahl Clement har overgivet sig til Facebook efter at have opdaget nogle oplagte kvaliteter. Læs hvilke i blogindlægget.

 

2) Politikere frygter de store årgange

Det var en historisk politisk lærestreg, da tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) brød sit løfte om at holde sig fra efterlønnen. Den er utvivlsomt med til at gøre nutidens politikere bange for at pille ved efterlønnen – men årsagen er formentlig også en anden. De største årgange blev født i 1950erne og 1960erne, og hvem har lyst til at blive hadet af så store vælgergrupper? Ph.d.-stipendiat Asmus Leth Olsen skriver om en blind vinkel i dansk forskning i blogindlægget.

 

3) Spreder netværk på højrefløjen propaganda?

Historiker Bent Jensen, historiker og journalist Bent Blüdnikow, journalist Jakob Andersen samt politikerne Brian Mikkelsen og Anders Fogh Rasmussen. Indgår de velkendte navne i et uformelt netværk, der forsøger at sprede islamkritisk ideologi til resten af verden? En debattør mener ja. Koldkrigsblogger Thomas Wegener Friis ser nærmere på teorien i blogindlægget.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med 1 million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om astronautens foto af polarlys, som du kan se herunder.