Rumsonde har besked til rumvæsner
En besked til rumvæsner skal sendes til rumsonden New Horizons, der næste sommer vil begynde sin rejse ud af solsystemet.

Her ses en illustration af New Horizons med dværgplaneten Pluto og den måne Charon i baggrunden. New Horizons skal efter sommeren i 2015 bære en besked fra Jorden med sig ud af vores solsystem. (Illustration: Johns Hopkins University Applied Physics Laboratory/Southwest Research Institute)

I den mørke, ydre del af vores solsystem kredser NASAs rumsonde New Horizons omkring dværgplaneten Pluto. Her vil den fortsætte sin undersøgelse af dværgplaneten i det næste års tid.

New Horizons blev opsendt d. 19. januar 2006 og missionen havde til hoveformål at undersøge Pluto, dens måner og de mange objekter i Kuiperbæltet.

Missionen ender i 2015

Efter sommeren 2015 vil Horizons missionen være færdig og derfor er der åbent for nye missionsforslag. Horizons nye mission vil sende rumsonden ud af vores solsystem og som en del af dens nye mission vil Horizons få data fra Jorden, der er tiltænkt en fremmed civilisation, der kan støde på rumsonden i fremtiden.

Beskeden ligger i forlængelse af de to guldplader der i 1970'erne blev sat på de to Voyager rumsonder, hvoraf den ene lige har forladt vores solsystem.

Dengang var der stor debat om indholdet på de to guldplader, der blandt andet omfattede musik, information om mennesket og Jordens position i vores galakse.

Hvad synes du, at indholdet om bord på New Horizons skal være?

Lyt på Videnskab.dk!

Hver uge laver vi digital radio, der udkommer i form af en podcast, hvor vi går i dybden med aktuelle emner fra forskningens verden. Du kan lytte til den nyeste podcast i afspilleren herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Har du en iPhone eller iPad, kan du finde vores podcasts i iTunes og afspille dem i Apples podcast app. Bruger du Android, kan du med fordel bruge SoundClouds app.
Du kan se alle vores podcast-artikler her eller se hele playlisten på SoundCloud