Mærkelig elbil folder sig sammen til halv størrelse
Livet med en bil i en storby medfører ofte en masse bøvl med at finde en parkeringsplads. En ny koreansk elbil kan løse lidt af det problem. Den kan nemlig foldes sammen til halv størrelse.

En gevaldig slæde af en firhjulstrækker kan være mere end svær at krænge ind i snævre og korte parkeringspladser. Men hvis man er villig til at skifte bilen ud, så kan det gøres væsentligt lettere med en ny opfindelse.

En bæltedyrslignende elbil lavet af forskere på Korea Advanced Institute of Science and Technology kan udvide parkeringsmulighederne ved at minimere sig selv. Den kan simpelthen foldes sammen, som det ses på videoen herover. 

På den måde krymper den fra 280 centimeter til 165. Bilen med navnet Armadillo-T kan transportere op til to personer. 

Designet til brug på fabrikker

Når bilen er foldet sammen, kan man bruge sin smartphone til at dirigere den på plads, så den optager så lidt plads som overhovedet muligt. 

På en enkelt opladning af lithium-ionbatteriet kan bilen køre op til 100 kilometer og tophastigheden ligger på cirka 60 kilometer i timen.

Bilen er designet til korte ture i storbyer eller som transportmiddel på virksomheder og fabrikker. Ifølge forskerne er det drømmen, at Armadillo-T kan være med til at sætte gang i udviklingen af lette og miljøvenlige biler i PMV-klassen (Personal Mobility Vehicle), som de mener, klodens store byer får brug for i de kommende år.

Navnet, Armadillo, betyder bæltedyr, og de sydamerikanske dyr er netop kendt for at kunne rulle sig sammen.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om de utrolige billeder af Jupiter her.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk