Grise og mennesker kan konkurrere på iPad’en
Et nyt iPad-spil ved navn ’Pig Chase’, eller ’Grisejagt’, giver mennesker og grise mulighed for at interagere med hinanden i et spil, der kræver, at de samarbejder om et fælles mål.

I den ene ende sidder mennesket med sin iPad og skal styre en lille lyskugle på skærmen. I den anden ende står grisen i sin grisestald foran en stor skærm, hvor den kan styre den samme lyskugle ved at røre den med sin snude.

Mennesket og grisen skal sammen guide lyskuglen hen til et fælles mål, en trekant, og når det lykkes, udløser det et fyrværkeri af farver på begges skærme.

Grisens snude kan ses på iPad’en

Den nye iPad-app er udviklet i et samarbejde mellem Wageningen’s universitet i Holland, Utrechts kunstskole og en hollandsk forskergruppe, Wageningen UR Livestock Research, som arbejder specifikt med at udarbejde intelligente løsninger til kvæg.

Mens man spiller, kan mennesket se grisens snude bevæge sig henover skærmen, som om den befandt sig lige på den anden side.
I virkeligheden er der ingen begrænsninger på, hvor langt fra hinanden mennesket og grisen kan befinde sig, mens de spiller.

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.Det sker