Grise og mennesker kan konkurrere på iPad’en
Et nyt iPad-spil ved navn ’Pig Chase’, eller ’Grisejagt’, giver mennesker og grise mulighed for at interagere med hinanden i et spil, der kræver, at de samarbejder om et fælles mål.

I den ene ende sidder mennesket med sin iPad og skal styre en lille lyskugle på skærmen. I den anden ende står grisen i sin grisestald foran en stor skærm, hvor den kan styre den samme lyskugle ved at røre den med sin snude.

Mennesket og grisen skal sammen guide lyskuglen hen til et fælles mål, en trekant, og når det lykkes, udløser det et fyrværkeri af farver på begges skærme.

Grisens snude kan ses på iPad’en

Den nye iPad-app er udviklet i et samarbejde mellem Wageningen’s universitet i Holland, Utrechts kunstskole og en hollandsk forskergruppe, Wageningen UR Livestock Research, som arbejder specifikt med at udarbejde intelligente løsninger til kvæg.

Mens man spiller, kan mennesket se grisens snude bevæge sig henover skærmen, som om den befandt sig lige på den anden side.
I virkeligheden er der ingen begrænsninger på, hvor langt fra hinanden mennesket og grisen kan befinde sig, mens de spiller.

Lyt på Videnskab.dk!

Hver uge laver vi digital radio, der udkommer i form af en podcast, hvor vi går i dybden med aktuelle emner fra forskningens verden. Du kan lytte til den nyeste podcast i afspilleren herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Har du en iPhone eller iPad, kan du finde vores podcasts i iTunes og afspille dem i Apples podcast app. Bruger du Android, kan du med fordel bruge SoundClouds app.
Du kan se alle vores podcast-artikler her eller se hele playlisten på SoundCloud