Der er helt stille derude: Forskere har undersøgt 1.327 stjerner, men de kan stadig ikke finde aliens
Kilde: 
21 juni 2019

1.327 stjerner er blevet undersøgt, og der er stadig intet spor af intelligent liv i det ydre rum.

Det er den nedslående konklusion af tre års arbejde på Breakthrough Listen-projektet, der har til formål at finde signaler fra aliens i det ydre rum, skriver The Guardian.

Projektet er det mest omfattende forsøg nogensinde på at finde spor af intelligent liv, men der er forbavsende stille derude, fortæller forskerne bag.

»Vi har ikke fundet noget i vores data, men vi giver bestemt ikke op. Der er stadig mange flere stjerner at undersøge og flere måder at gøre det på,« fortæller astronomen Danny Price, der forsker ved University of California og er en del af Breakthrough Listen, ifølge The Guardian.

LÆS OGSÅ: Forskere: Vi finder intelligent liv i rummet inden for 20 år

Målet er at skanne millioner af stjerner i hele Mælkevejen og i 100 nabogalakser for radio- og optiske signaler.

Nogle af de få signaler, som astronomerne støtte på, stammede fra mobiltelefoner og anden jordisk teknologi samt satellitter, der alt sammen skabte en del støj i det ydre rum.

I løbet af de tre år har astronomerne skannet milliarder af radiosignaler og filtreret alle dem ud, der kom fra naturen eller teknologi fra Jorden.

Efter filtreringen havde forskerne kun en håndfuld interessante signaler tilbage. Men en nærmere undersøgelse af dem viste, at de havde helt almindelige forklaringer.

LÆS OGSÅ: Hvorfor hører vi aldrig fra E.T.?

Holdet bag Breakthrough Listen har beskrevet deres arbejde i to artikler, der er lagt ud på nettet, så al deres data kan tilkommes.

»Der kan være et signal i dataet, som vi endnu ikke har opsporet. Nu kan andre så se det igennem, hvis vi skulle have overset noget,« siger Danny Price til The Guardian.

LÆS OGSÅ: Stephen Hawking: Stop alle forsøg på at kontakte aliens

LÆS OGSÅ: Kan aliens være fanget på deres planeter af høj tyngdekraft?

fghs

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.