Aarhus Universitet henter EU-bevilling på 38 millioner kroner
17 maj 2017

Dansk grundforskning er i forvejen i verdensklasse. Og nu har Aarhus Universitets internationale forskningsenhed, Aarhus Institute for Advanced Studies (AIAS), modtaget en bevilling på 38 millioner kroner til fortsat at fremme fri grundforskning på dansk jord. 

Bevillingen kommer fra EU's delprogram for 'Videnskabelig topkvalitet' under Horizon 2020, et rammeprogram, der støtter forskning og innovation. Det skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

»Midlerne er med til at sikre, at vi på AIAS fortsat kan tiltrække nogle af de dygtigste forskere fra hele verden. Det styrker internationaliseringen og den høje faglige kvalitet,« udtaler professor og direktør for AIAS, Morten Kyndrup, og forklarer, at de »særligt attraktive vilkår for forskerne« også er med til at holde kloge hoveder i Danmark.

AIAS tilbyder forskerophold, fellowships, inden for alle forskningsområder til internationale forskere, som i Aarhus får lejlighed til at arbejde med deres forskningsområde og samtidig styrke samarbejdet med danske og internationale kolleger. 

De 38 millioner kroner er med til at sikre omkring 77 forskerophold over de næste fem år, fremgår det af pressemeddelelsen.

Begrundelsen for at bevilge det rekordstore enkeltbeløb til forskningscentret er bl.a. »en stærk og transparent rekrutteringsproces, som sikrer mange topansøgere fra hele verden af en meget høj videnskabelig kvalitet« og »kvaliteten i karriereudviklingstilbuddene«. 

cb

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.