Mandag lykkedes det Indien at sende rumfartøjet Chandrayaan-2 til Månen.
For blot en uge siden forsøgte Indien at sende selvsamme raket mod Månen.
Men forsøget måtte afblæses kort inden opsendingen, da det forlød fra den indiske rumfartsorganisation, Indian Space Research Organization (ISRO), at der var tekniske problemer. Det skriver Science Alert.
Derfor var der da også massiv interesse fra flere hundrede tusinder af indere, som nysgerrigt fulgte med, da landet for anden gang forsøgte at opsende raketten.
»Jeg er meget stolt og lettet,« udtaler en studerende på JBM Global, som er et af Indiens få gymnasier med en studieretning for rumfart, til Science Alert. Hun og flere af klassekammeraterne var blevet på skolen for at se livetransmission af opsendingen.
LÆS OGSÅ: Er Indien på vej til at blive den fjerde rummagt?
På Facebook kunne man følge med i opsendingen, og den havde mere end 650.000 seere. Samtidig havde 7.500 mennesker meldt deres ankomst til Satish Dhawan Space Center for at se opsendingen i levende live.
Lykkes det også at lande Chandrayaan-2 på Månen, vil Indien være det fjerde land i verden til at udføre en kontrolleret landing på Månens overflade.
I skrivende stund er det USA, Kina og Rusland, som har gjort netop det.
Chandrayaan-2 består blandt andet af en såkaldt orbiter, der skal kortlægge Månen ude fra rummet, et landingsmodul og et sekshjulet køretøj, der skal undersøge støvet på Månen samt lede efter vand.
Rakettens landingsmodul vil forsøge at lande på Månens overflade i første uge af september i år.
»Det er begyndelsen på en historisk rejse for Indien,« forklarer formanden for den indiske rumfartsorganisation, ISRO, Kailasavadivoo Sivan.
LÆS OGSÅ: Åh nej! Israelsk rumfartøj styrtede ned på Månen
LÆS OGSÅ: Månelandingen fylder 50: Her er alt, du skal vide, om missioner og konspirationer
LÆS OGSÅ: Fra taber til førende rummagt: Historien om, hvordan Sovjet og USA kæmpede sig til Månen
mtl