Teleskoper opfanger fra tid til anden korte, men kraftige, radiobølger fra det ydre rum. Ingen kan endnu forklare, hvor disse signaler, der er blevet navngivet ‘radioglimt’ eller på engelsk ‘fast radio bursts’ (FRB), stammer fra.
Nu har forskere fundet hele 15 radioglimt, som alle udspringer fra det samme sted: FRB 121102, der er beliggende i en dværggalakse cirka 3 milliarder lysår fra Jorden. Det skriver New Scientist.
FRB 121102 er den eneste, vi kender, der på den måde gentager sit signal.
\ Læs mere
De 15 radioglimt har en højere frekvens, end man nogensinde har set før, og professor i astrofysik Avi Loeb fra Harvard University forklarer til New Scientist, at man ikke før har troet, at man kunne finde radioglimt på hverken højere eller lavere frekvenser.
Han er en del af forskergruppen under det såkaldte ‘Breakthrough Listen’-initiativ, der – med et budget på 100 millioner dollar – leder efter tegn på liv i rummet.
Radioglimtene rejser da også spørgsmålet, om der kan være tale om et signal fra intelligent liv, og forskerne håber, at opdagelsen både vil gøre det nemmere at opdage glimtene fremover, og at den vil hjælpe til at udelukke nogle af teorierne om, hvor de mystiske radiobølger stammer fra.