KORT NYT FRA DANMARK:
Forskere fra Aarhus Universitet er kommet et skridt videre på vejen til nemt og effektivt at fremstille biobrændstof, skriver au.dk.
I universitetets bioteknologilaboratorie kan forskerne nu fremstille en ny type gærceller, der effektivt knuser den genstridige cellulose i alger og planteaffald og omdanner det til biobrændstof. Det er en meget billigere og simplere metode end dem, man bruger nu. De kræver nemlig høje temperaturer, dyre enzymer og store mængder energi.
»Først fandt vi to gener hos vandloppen, der koder enzymer til at nedbryde cellulose. Derefter klonede vi generne og puttede dem ind i gærceller. Gærcellerne kunne efterfølgende omdanne cellulosen fra alger til bioethanol uden tilførsel af energi eller enzymer,« siger John Nieland, lektor ved Aarhus Universitet til RØMER, au.dk.
»Metoden kan være med til at skabe et langt mere bæredygtigt grundlag for at udnytte naturens resurser til energiformål i fremtiden.«
Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
ne
LÆS OGSÅ: