Omkring 15 dyrlægestuderende på Københavns Universitet blev i sidste uge ramt af diarré, kvalme, mavekramper og opkast.
De studerende er tilknyttet Institut for Produktionsdyr og Heste under det Sundhedsvidenskabelig Fakultet, og måske blev de smittet under en kirurgisk øvelse, hvor de studerende lærer at fjerne kalvefostre fra en ko. Øvelsen foretages med aflivede kalve i en kunstig livmoder.
Ifølge en pressemeddelelse har en enkelt studerende har været indlagt, hvor man konstaterede, at den pågældende var inficeret med cryptosporidier. Det er en parasit, som typisk findes hos kalve, og som normalt kan give de beskrevne symptomer, hvis man smittes med den.
Universitetet afventer i øjeblikket laboratorieanalyser, der kan vise, om de øvrige studerende, der har været syge, har været udsat for samme smitte.
»En infektion i mave-tarmsystemet er stærkt ubehageligt, men dog heldigvis normalt et forholdsvis kortvarigt sygdomsforløb. Man vil aldrig kunne eliminere smitterisikoen helt, når man arbejder med dyr, og endda ofte syge dyr. Netop derfor tager vi hygiejnen meget alvorligt, og derfor har vi også reageret med det samme, selv om der fortsat er stor usikkerhed om der er sammenhæng mellem øvelsen og de studerendes symptomer,« siger institutleder Hans Henrik Dietz i pressemeddelelsen.
Læs også på Videnskab.dk: Dyrlæger lærer at operere på bamser