I 250 år var Danmark kolonimagt i Vestindien, indtil øerne blev solgt til USA i 1917. I anledningen af, at det snart er 100 år siden, at øerne blev solgt, har Statens Arkiver lavet et nyt site til formidlingen af historien om den danske koloni i Vestindien. Det skriver Statens Arkiver i en pressemeddelelse.
Danmark var kolonimagt i Vestindien fra 1671 – 1917. 31. marts 2017 vil beskrivelser, breve, protokoller og illustrationer fra kolonitiden blive offentliggjort på sitet, da det er 100 års dagen for salget.
Indtil da kan du gå ind på sitet og læse nogle af historierne fra kolonitiden og få et overblik ved hjælp af tidslinjen.
Det var den amerikanske ambassadør Rufus Gifford, der indviede Statens Arkivers nye site 16.juni. Han håber, at dokumenterne, der kommer ud på sitet, vil inspirere til ny forskning.
»Jeg vil gerne lykønske Statens Arkiver med det nye website. Det er vigtigt, at de originale kilder fra vores fælles historie bliver bevaret og gjort tilgængelige. At næsten alle dokumenterne fra den danske administration af de vestindiske øer bliver lagt på websitet i 2017 – i forbindelse med markeringen af 100 året for salget – vil inspirere til ny forskning og brug af kilderne i Danmark, Amerika og ikke mindst på Jomfruøerne,« siger Rufus Gifford i pressemeddelelsen.
Læs også:
Afsløring: Vestindien tilhører stadig Danmark
Danmark kan ikke undskylde for slavehandel
Har vi holdt slaver i Danmark?
Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
aml