KORT NYT FRA DANSKE FORSKNINGSINSTITUTIONER:
Forskere ved Kræftens Bekæmpelse har gjort fremskridt i kampen mod ondartet hjernekræft.
Det skriver Kræftens Bekæmpelse i en pressemeddelelse.
Forskerne har ifølge pressemeddelelsen eksperimenteret i flere år med det relativt nye lægemiddel olaparip, som benyttes til behandling af andre typer af kræftsygdomme.
Nyere amerikanske forsøg tyder imidlertid på, at olaparrip også kan bruges til behandling af patienter med ondartet hjernekræft. Hidtil har forskerne dog ikke haft en forklaring på, hvorfor behandlingen virkede, men i samarbejde med amerikanske læger har en forskergruppe fra Kræftens Bekæmpelse nu fået kastet lys over mysteriet.
»Det er ikke nok at finde en medicin, som måske virker. Vi skal også vide hvorfor og hvordan den virker, så vi kan skræddersy behandlingen individuelt til den enkelte kræftpatient,« siger seniorforsker Petra Hamerlik i pressemeddelelsen.
Hvert år rammes 260 danskere af aggressiv hjernekræft, som på lægesprog kaldes glioblastom.
Flere end 10.000 patienter lever ifølge Kræftens Bekæmpelse med sygdommen i Danmark, og Glioblastom er den mest udbredte hjernekræft hos voksne.
Læs også:
Aggressiv hjernekræft kan overvåges med ny billedteknik
Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
lb