Amerikanske forskere har opdaget urgamle majskolbe-rester, der blandt andet afslører, at urbefolkningen spiste popkorn for allerede 6.700 år siden.
Det skriver det videnskabelige tidsskrift National Academy of Sciences ifølge jp.dk
Kolberne dukkede op under en udgravning, anført af forskere fra Vanderbilt Universitet i Tennessee og Perus Academia Nacional de la Historia, der blev overraskede, da de opdagede mikrofossiler, der er særligt karakteristiske for majskolber.
De urgamle rester viser, at befolkningen i Peru brugte majs i husholdningen, længe før man troede var muligt, da afgrøden slet ikke burde være kommet til Sydamerika på det tidspunkt.
Allerede inden fundet, vidste man, at majs blev dyrket i Mexico for næsten 9.000 år siden, opdyrket fra en vild græs-sort, men ikke at det kom til Sydamerika kun et par tusinde år senere.
»Desuden indikerer beviserne, at majsen kom til, inden man begyndte at producere potter, og at forsøg med majs som en fødevare derfor ikke var afhængig af pottemager-faget,« forklarer arkæolog Dolores Piperno, der står bag den videnskabelige artikel.
Læs også: Popcorn gør biografsæderne billigere