KORT NYT FRA DANMARK:
København producerer langt under halvdelen af forbruget af de mest almindelige fødevarer, som spises i hovedstaden. Det skriver Københavns Universitet.
Storbyer rundt omkring i verden er afhængige af det globale fødevaremarked i forskellig grad. Den australske hovedstad Canberra producerer størstedelen af sine fødevarer i oplandet, mens Tokyo i Japan primært lever af import.
Københavns Universitet har undersøgt, i hvor høj grad København er selvforsynende med fødevarer.
»I København dækker vi langt under halvdelen af vores forbrug med lokalproduktion fra Sjælland og har kun overskudsproduktion af svinekød og kartofler, når man ser på de mest almindelige fødevarer. Dertil kommer, at svinefoderet er importeret og således ikke en lokal ressource.«
Det fortæller professor dr. agro. John R. Porter fra Københavns Universitet, som er hovedforfatter på studiet, der for nylig er publiceret online i tidsskriftet Global Food Security.
Ifølge forskerne er det vigtigt at belyse, så vi bedre kan forholde os til den uro, der kan opstå på det globale marked.
Læs også:
Fremtidens klima hæmmer kornsorten byg
Din bæredygtige livsstil belaster fjerne lande
Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
ams